Cikk a Nagyszékelyi Hírmondóban

A júliusi Nagyszékelyi Hírmondó 3. oldalán található az a cikk, melyet Jagodics Edit írt a Négy Évszak egy élő faluban című sorozat nyári programjáról.

Az egy hetes program jónéhány napján én is részt vettem. Az első napon csak ismerkedtem a résztvevőkkel, hogy megszokják a jelenlétemet és minél spontánabb őszintébb képek készülhessenek.

Részt vettem egy közösségépítő alkalmon, ellátogattam a permakultura képzésre Etelka és Atti portájára, jártam Anna és Zoli kecskefarmján, majd sajtfeldolgozó műhelyükben is, ezekről hozok majd fotókat.

Hallgattam Zsidó Piroska meséjét saját előadásában és ha legközelebb lesz rá lehetőség nem hagyom ki  Fülöp Noémi anekdotázó befőzési praktikáit, Babi néni személyes történetekkel fűszerezett tárlatvezetését a helytörténeti múzeumban.

Timi és Gábor portája pedig külön élmény fotózáshoz. 2018-ban fotóztam már náluk, idén kimaradt, de újra szeretnék még. Nézd meg ezt a videót és megérted miért kedvelem különösen Timiék portáját: a virágok étkezési felhasználásáról, a fehéreperről rózsákról, földimanduláról mesél Timi, és ez csak a töredéke annak a szépségnek, amit náluk látni, szimatolni, kóstolni lehet.