ARCULATFOTÓZÁS SZERETETMÁRKÁKNAK

[mutasd az igazi arcodat]

Örülök, hogy az arculati fotó már nem csak azt jelenti, hogy stúdióban, fehér/szürke háttér előtt készül egy beállított “üzleti portré”, vagy stock-szerű fotó. Örülök, hogy mi kisvállalkozók, vállalkozó anyák és apák meg merjük mutatni az igazi arcunkat. Azt, aki a márkánk mögött van, akivel majd találkozik a megrendelőnk. Örömmel veszek részt az elhívásod megélésében, a szeretetmárkád építésében; köszönöm, ha rám bízod arculati fotóid elkészítését.

Életképek készítésében rendezvényfotózás során szereztem gyakorlatot, portrét és környezeti portrét pedig a Jelige magazin interjúihoz készítettem 8 éven keresztül. Nézd meg a portfóliómat, az ajánlataimat és beszélgessünk! A konzultáció ingyenes :)

Töltsük meg az arculati fotókat is élettel!

MI VAN A CSOMAGOKBAN?

Ingyenes konzultáció

Telefonon alaposan kikérdezlek arról, hogy mivel foglalkozol, milyen képeket szeretnél az oldalaidra vagy az üzleted falára. Ha még nincs ötleted, akkor együtt megtervezzük milyen fotók illenének legjobban a te tevékenységedhez és milyen legyen a fotózás, hogy oldottan érezdhesd magad és elégedett legyél a végeredménnyel.

A beszélgetésünket írásban összefoglalom és e-mailben kapsz egy személyre szabott ajánlatot a neked tervezett fotók leírásával.

Idő

A fotózás legalább 2, de inkább 3 óra. Nem futószalagon készülnek a fotók, hanem csak rád figyelek. Nem kell stresszelned sem pózolnod, a fotók lehetnek teljesen spontának, de részben megrendezhetjük – attól függően, hogy te miben érzed magad komfortosan.

Portrék

a te közegedben, ahol dolgozol, ahol a vendégeidet fogadod, vagy ahol a legjobban érzed magad. Nem kell feszengened a stúdióban, én megyek hozzád. Ezek a képek portréretussal készülnek, nem csak a bemutatkozó oldaladon, profilképnek lesz remek, de névjegykártyára, szórólapra vagy nyomtatott magazinba is szuper.

Arculati fotók

Ezeket a fotókat alap retussal kapod, fel tudod használni a szolgáltatásod bemutatásához az honlapodon, és lesz muníciód a facebook, insta posztjaidhoz, kampányaidhoz is.

MENNYIBE KERÜL A FOTÓZÁS?

IDENTITY PICCOLO

3 óra fotózás
1 portré
12 arculati fotó
a fotókat közösen választjuk ki a helyszínen és
10 mukanapon belü kapod meg retusálva

52.000Ft

(Nagyszékelyben és 50km-es körzetében: 48.000Ft)

IDENTITY CLASSICO

3 óra fotózás
3 portré
25 arculati fotó
A legjobb minimum 50 kidolgozott fotóból
Te választod ki a kedvenceidet.

76.000Ft

(Nagyszékelyben és 50km-es körzetében: 72.000Ft)

IDENTITY PREMIO

Pont rád szabva:
Beszélgessünk!
Majd küldök neked legalább 2 ajánlatot, amiből kiválasztod a neked megfelelőbbet!

EGYEDI ÁR

Bármelyik csomagot választod, ez benne van:

 • NELLO Online Album, ahol könnyen tudsz válogatni, és letölteni a fotókat.
 • Fekete-fehér és színes fotókat is kapsz vegyesen.
 • A fotókat digitálisan, JPG formában két méretben kapod meg: nagy felbontásban, nyomtatásra alkalmas laborkész, alap kidolgozásban, és
 • webre optimalizált kis méretben is (1024px vagy 2048px)
 • Kétféle kidolgozást kérhetsz: alap és portré retust. Ahol külön nincs feltüntetve, ott a csomag alap retust tartalmaz.
 • Az árak + 0% ÁFÁT tartalmaznak.

Ha külön nincs feltüntetve, akkor a csomag nem tartalmazza:

 • a belépő vagy fotósengedély költségét a választott helyszínen
 • fizikai terméket, papírképet.

Utiköltség

Budapesti fotózás esetén az ár az utiköltséget tartalmazza. Egyéb helyszín esetén beszéljünk!

További fotók

Bármely csomaghoz kérhetsz plusz fotókat:

 • Alap retussal: +1.000 Ft /db
 • Portréretussal: +3.500Ft/db

Plusz órák

Ha hosszabb fotózást szeretnél: +14.000Ft / óra

Szeretnivaló extra +10%

Szívemnek kedves sorozatom a Halmozottan Szeretnivalók, melyet súlyos betegségen áteső vagy sérült gyermeket nevelő családok ill. gyermektemetés fotózásával kezdtem 2012-ben.

Segítsünk együtt! Ha teheted, támogasd a Halmozottan Szeretnivaló fotózásokat, azaz sérült  vagy tartósan beteg, ill. gyászfolyamaton átmenő családok pro bono, emlékőrző fotózását az alapár + 10%-ával vagy egy tetszőleges összeggel. Hiszem, hogy a szeretettel készült, őszinte, jó fotó segíti lelki sebeink gyógyulását is.

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.” Kalla Tímea, Őrzők Alapítvány

ÍGY LESZNEK NEKED IS NELLO FOTÓID

 • BESZÉLGESSÜNK!

  Írj nekem! Felhívlak és megbeszéljük, hogy mire vágysz és miben tudok segíteni. E-mailben összefoglalva elküldöm, amit megbeszéltünk, és ha szükséges személyre szóló ajánlatot kapsz.

 • FOGLALJ IDŐPONTOT!

  Megtervezzük mikor legyen a fotózás, szerződést kötünk. Online, mert gyors, egyszerű, kényelmes és védjük a fákat. Átutalással kifizeted az előleget és máris lefoglaltad az időpontotot.

 • FOTÓZzunk!

  Kirándulunk, piknikezünk, sétálunk, játszunk, vagy elmegyek hozzátok – amit választottál. Jól érzed magad, kisimulsz. Nincs sietség, bőséges időnk van a szép fotókhoz. Ha akarod, készülhetnek tervezett fotók, csoportképek is, akár egy-egy portré rólad. Van idő élvezni a programot, pihenni, beszélgetni, megnézni a készült képeket, elkapott pillanatokat. Ami tetszik neked, azt megjelölöm, hogy biztosan viszontlásd a kidolgozott fotók között.

 • Válaszd ki a kedvenc fotóidat!

  Amint elkészültek a fotók, megkapod az online albumotok elérhetőségét. Összegyűltök a nagy családi kanapén egy tea mellett és együtt nézegetitek a kidolgozott fotókat, melyeken igazán ti vagytok és igazi élményeitek emlékei. Kiválasztjátok a kedvenceiteket, elterveziket melyik menjen majd a falra és melyik a nagyinak a szülinapjára – vagy arculatfotózás esetén – a honlapodra. Jó mulatást, tervezést, gyönyörködést magatokban és egymásban!

 • Töltsd le a fotókat!

  Nello albumod egy évig a rendelkezésedre áll, hogy letöltsd a választott fotókat.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hányan lehetünk a fotózáson?

Ha egy család vagytok (apa-anya-gyerekek), akkor azár tizen is. Ha másik családdal együtt szeretnétek az is remek ötlet, de ekkor kérlek legfeljebb hatan legyetek. Ha többen vagytok egyeztessünk, hogy biztosan mindenkire jusson idő, de az is lehet, hogy az Ünnep a családban csomagok az alkalmasak nektek, ami a családi rendezvényekhez ideális.

Megbetegedett a kicsim, elhalaszthatjuk a fotózást?

Ahol kisgyermek van, ez bármikor megeshet. Kérlek jelezd mielőbb, ha már tudod, hogy nem lesz alkalmas az időpont. Ha van ismerős család, akinek át tudod adni az időpontodat, az remek ötlet és köszönöm. Ha nincs ilyen, akkor egyeztetünk egy következő időpontot.

Ha időben tudtál szólni és még nem indultam el a fotózás helyszínére, akkor az előleged nem vész el, 6 hónapon belül felhasználhatod.

Hogyan öltözzünk családfotózáshoz?

Jól mutat a fotón, ha a színeitek harmonizálnak, nem túl mintásak a ruhadarabok, de a fotonello nem a tökéletes fotóról szól, hanem a ti igazi életetekről.  Ha igazi életteli fotonellokat szeretnél, akkor a ruhátok legyen kényelmes játszóruha – olyan, amit nem sajnálsz, ha maszatos lesz. A kisebbeknek jól jöhet a váltóruha is.

Hogyan öltözzek arculatfotózáshoz?

A fotózásba belefér átöltözés is. Javaslom, hogy legyen nálad olyan ruha, amiben a vendégeid/pácienseid jellemzően látnak és legyen olyan is, amiben munkán kívül jól érzed magad, ami jellemző rád. Egyszínű felső és a színeidhez illeszkedő több kendő, kiegészítő jó ötlet lehet, amivel könnyen tudunk több hangulatot teremteni. Így több arcodat tudjuk megmutatni és változatosabban tuod használni a képeket a kommunikációdban. A honlapodra szánt képeket viszont egységes színvilágban készítjük el, hogy harmonikus legyen az összkép.

Hogyan sminkeljek?

Nem kell magad átváltoztatni a fotózás kedvéért. Úgy sminkelj, ahogyan hétköznap is szoktál, vagy ahogyan komfortosan érzed magad, ahogyan legjobban tetszel magadnak.

Mit jelent pontosan a kidolgozás?

A fényképezőgéppel un. nyers képet készítek és a számítógépen készítem el azt a végső verzió, ami papírképen, diavetítésben (slideshow), a falatokon, fotókönyvben szépen mutat és hosszú éveken át mosolyt csal az arcotokra. Ehhez beállítom a színeket, fényeket, árnyékokat; vágással, fekete-fehér konverzióval, általános képtisztítással (apróbb zavaró elemek eltüntetésével) a figyelmet a kép lényegére irányítom.

Minden képet alap kidolgozás és képtisztítás után adok át.

Ezen felül portréretust is végzek azokon a képeken, melyekre külön kéred.

Retusálod a fotókat? Mit jelent nálad az alap kidolgozás és a portré retus?

Alap kidolgozás

A fotoNellok jellemzője, hogy életszerűek ezért a retus nagyon visszafogott. Ha mégis sokkal szebbnek látod magad a Nello fotókon, annak nem a bőséges retus az oka, hanem az, hogy fotózás közben figyelek rá, hogy  előnyös nézőpontból és fények között készüljenek a felvételek.

Az alap kidolgozás során az apróbb zavaró elemeket is eltüntetem a képről, ez hívom általános képtisztításnak, ami egy kisebb retusálás. Zavaró lehet pl. egy túl színes folt a háttérben vagy egy pattanás az arcon. A cél, hogy figyelmünk megtalálja az arc, a pillanat, a kép fontos részeit azáltal, hogy más részek háttérben maradnak. Ha a fotó felhasználása miatt fontos, hogy ne legyen helyi módosítás a képen, ezt kérlek legkésőbb a fotózáson jelezd!

Az általános képtisztításon felül retusálást is végzek, ha kéred. Ekkor alaposan átnézem az arcbőrt, digitálisan tisztítom és lágyítom a ráncok keltette árnyékokat, a bőr elszíneződéseit, táskákat. Az anyajegyekről előre egyeztetjük, hogy mi maradjon és mit tüntessek el. Az összes kidolgozott képet tartalmazó galériából te választod ki, hogy melyik képeket szeretnéd retusálva megkapni.

Portré retus

Hiszek benne, hogy minden ember úgy szép, ahogyan van, és akár egy pattanásnak is lehet létjogosultsága egy fotón. Pl. Egy tiniknek szóló magazinban igenis, legyenek pattanásos tizenévesek is, mert ezzel a legtöbb ember találkozik velük a saját arcán ebben a korban. Ugyanígy a ráncok is szépek, a tapasztalatokban bővelkedő élet érték és hiszem, hogy a természetes arcoknak és ezeket megmutató fotóknak is lesz újra divatja.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha éppen a fotózás idején van egy pattanás, egy sérülés az arcon, vagy a gyermekedet éppen csokimajszolás után kaptam lencsevégre, akkor az arc ezen ideiglenes vendégeit nem feltétlenül szeretnénk éveken át nézni a fotókon – mert nem ezekről kell, hogy szóljon a kép.

Szeretem az embereket úgy ábrázolni, ahogyan akkor látom őket, amikor beszélgetek velük. Amikor valakire figyelsz, akkor nem a bőrének pórusait nézed és a miteszereit számolgatod, hanem a tekintetét, a szavaiban megnyilvánuló gondolatait, érzéseit figyeled. A fényképezőgép becsap bennünket: mindent megmutat és a lényegtelenül apró dolgokat is felnagyítja. Ezeken tudok segíteni a mértéktartó retussal. Ráncokat nem tüntetek el, nem varrom fel az arcot, nem formálom az alakot. A célom nem az, hogy az utómunka során átalakítsalak, hanem az, hogy a fotózás során a számodra legkedvesebb arcodat tükrözzem.

Milyen filtereket használsz?

A képeket egyedileg dolgozom ki és nem húzok rá digitális filtereket. Kérlek nézd meg a bemutató albumokat (itt), hogy lásd milyen fotókra számíthatsz tőlem. Arra törekszem, hogy a képed időtálló legyen és az aktuális fotókidolgozási trendek elmúltával is örömet okozzon neked a faladon, fotókönyvedben.

Az összes fotót fogom látni kidolgozva?

Egy 2 órás fotózásról kb. 30-40 fotót fogsz látni, egy három órásról kb. 40-60-at. Nem fogod látni azokat, melyek előnytelen pózban vagy szögből készültek, ill. ha egymás után több hasonló kép készült, azok közül is már csak a legjobbakkal találkozol a kidolgozott képek között.

Fotózás közben rendszeresen megmutatom az elkészült fotókat és ami tetszik nektek, azokat megjelölöm. Így a kedvenc fotóitok biztosan benne lesznek majd a kidolgozott képek online albumában.

Az összes fotót megkapom?

Nem. Az összes fotót átnézem, kiválogatom a legjobbakat, ezeket kidolgozom és ezekből a kidolgozott fotókból választod ki, amit szeretnél megvásárolni.

Megkaphatom a nyers fotókat is?

A nyers fotókra a megrendelők nagy részének nincs szüksége, ezért a csomagárak és az egyedi árajánlatom nem tartalmazza őket. Ha bármi okból szükséged van a nyers fotókra, akkor egyes esetekben extraként megvásárolhatod őket. Egy fotózás összes nyers fotójának ára 40.000 Ft-tól indul, a fotózás jellegétől, időtartamától, a felhasználás céljától függően változó egyedi árat adok. Az árat, a felhasználás lehetséges módjait a fotózás előtt szerződésben rögzítjük, így ezt előre fogod tudni.

Az összes nyers fotót önállóan nem, csak kidolgozott képeket is tartalmazó csomag/ajánlat mellé kérheted.

Csak digitálisan napom meg a fotókat vagy rendelhetek tőled papírképet is?

A digitális fotó azért jó, mert nem függsz többé a fotóstól: bárhol, bármikor hívathatsz belőle papírképet, vászonképet, készülhet belőle fényképes ajándék a nagyiknak, rokonoknak. Néhány tipp, ahonnan rendelhetsz: http://digilabor.net,   https://cewe.hu,   https://www.keparuhaz.hu

De tudom, hogy ez a lehetőség nem mindenkinek elérhető. Mobilról például már egy kicsit bonyolultabb, de ha csupán csak elfoglalt vagy akkor is szívesen segítek a rendelésben. Csak jelezd nekem, és aktiválom az albumodon a Nello Áruházat, ahol kényelmesen rendelhetsz papírképeket,  vászonképet, Fine Art albumot, posztert stb. röviden fotós termékeket. A rendelésedet elküldöm tesztelt partnereimnek. A rendelésed hozzám érkezik meg, ellenőrzöm a minőséget és a kifogástalan termékeket a postás viszi neked házhoz. Ez a legkényelmesebb módja a rendelésnek.

Kiírod a fotókat CD-re?

A képeket az online tudod letölteni. Ha ez valamiért nem megoldható, akkor pendrive-on is kérheted a fotókat.

Mire használhatom a fotókat?

A családi fotókat személyes, haszonszerzéssel nem összefüggő célra szeretnéd használni, azt korlátozás nélkül megteheted.

Az üzleti csomagok – arculatfotózás – képeit felhasználhatod saját márkád népszerüsítésében.

Ha bármely fotót kereskedelmi célra szeretnél használni, pl. a képet tovább értékesíteni, nagy példányszámban megjelentetni , arról kérj egyedi ajánlatot!

Vállalsz ingyen fotózást?

Igen. Szívemnek kedves sorozatom a Halmozottan Szeretnivalók, melyet súlyos betegségen áteső vagy sérült gyermeket nevelő családok ill. gyermektemetés fotózásával kezdtem 2012-ben. Ha nálam rendelsz fotózást, akkor segítesz abban, hogy ez a sorozat folytatódjon és olyan családok, sérült, beteg vagy gyászoló felnőttek, őket támogató csoportok is lehetőséget kapjanak fotózásra, akiknek erre nincs pénzügyi kerete. Hiszem, hogy a szeretettel készült, őszinte, jó fotó segíti lelki sebeink gyógyulását is.

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.” Kalla Tímea, Őrzők Alapítvány

Ha ingyen fotózásra szeretnél kérni, vedd figyelembe, hogy a fotózást kizárólag abban az esetben vállalom térítésmentesen, ha a munkában a többi résztvevő is önkéntes.

Előre kell fizetni a fotózást?

A fizetés 2 lépcsőben esedékes:

 • A csomagár 50%-át előre fizeted, ezzel foglalod le a fotózás időpontját.
 • A csomagár fennmaradó részét legkésőbb a fotózás napján fizeted meg.

Mindkét részösszegről számlát kapsz e-mailben, amit te nyomtatsz ki. Ha papíron is szeretnéd megkapni a számlát, és jelzed nekem legkésőbb a fotózás előtti napon, akkor nem csak e-mailben küldöm el, hanem elviszem neked nyomtatva is.

ÉRDEKEL

Szeretnél egy fotózást, vagy több információt? Töltsd ki ezt az űrlapot és elküldöm az e-mail címedre a kért információt, vagy felhívlak, hogy egyeztessük a részleteket!

Pipáld be kérlek az négyzetek közül legalább az utolsót, és nyomd meg a gombot!