BAMBINNELLO

gyermekfotó szabadon

[stúdió, pózolás és sürgetés nélkül]

Botladozásom és a BAMBINNELLO név

A csomagokat először BambiNELLOnak neveztem el. Igen, így egy n-nel. Így szerepelt a honlapon, menüben, mindenhol. Azt hittem új szót alkottam, meg is mutattam pár embernek az oldalt és csak akkor jutott eszembe, hogy utánanézzek, amikor elkezdtem használni kulcsszóként a Facebookon. Rákerestem és bizony nagyon nem az én találmányom a bambinello szó. Szerinted mit jelent? 

A gyermek Jézust és az őt ábrázoló betlehemi szobrocskákat hívják így… A téma ugyan nem áll távol tőlem, de hogy hangzik már ez a csomagnév: “bambinello kóstoló” ??? Hi-hi, ez jó kis baklövés volt. Nosza átneveztem, honlapon, menüben, mindenütt, már csak az egy árulkodó Facebook poszt van, de azt ott is hagyom mementónak, ha akarod keresd meg! :) Botladozni jó, nevetni, felállni, javítani még jobb. 

BAMBINNELLO PICCOLO

2 óra fotózás
6 óra utómunka
20 kidolgozott digitális fotó
20 munkanapon belül NELLO Online albumban kapod meg a fotókat
1 napon belül 3 ízelítő fotó

XX.000Ft

+ utiköltség

egy család részére 2-3 gyermek részvételével ajánlom
Jelenleg nem vállalok fotózást, ezért a csomagárak nem elérhetőek.

BAMBINNELLO CLASSICO

3 óra fotózás
9 óra utómunka
30 kidolgozott digitális fotó
20 munkanapon belül NELLO Online albumban kapod meg a fotókat
1 napon belül 5 ízelítő fotó

XX.000 Ft

+ utiköltség

több család gyermekei is lehetnek a fotózáson, 5 gyermekig javaslom
Jelenleg nem vállalok fotózást, ezért a csomagárak nem elérhetőek.

BAMBINNELLO TELJES NAP

8 óra fotózás
24 óra utómunka
legalább 80 kidolgozott digitális fotó
20 munkanapon belül NELLO Online albumban kapod meg a fotókat
1 napon belül 5 ízelítő fotó

+ ajándék FotoFilm

XXX.000 Ft

+ utiköltség

Egész napos izgalom, legyen az egy kirándulás, nagyobb esemény, vagy a hétköznapok kalandja nálatok.
Jelenleg nem vállalok fotózást, ezért a csomagárak nem elérhetőek.

A TE CSOMAGOD

Válaszd bármelyik csomagot és alakítsd a te igényed szerint az alábbi kiegészítőkkel:

Plusz órák

Ha hosszabb fotózást szeretnél: +14.000Ft / óra mely + 7 fotót is tartalmaz.

Több fotó

Bármely csomaghoz kérhetsz plusz fotókat:

 • Családfotó alap retussal: +1.000 Ft /db
 • Portréretussal: +3.500Ft/db

Útiköltség

Nagyszékelytől számítva 80Ft/km (*2)

van itt még valami

Te is szeretnél jobb képeket készíteni gyermekedről? 

Kérj a fotózás mellé egy pont rád szabott gyorstalpaló ANYAFOTÓZ oktatást. Ez plusz egy óra, amikor veled, a kérdéseiddel foglalkozunk, hogy a lehető legjobb képeket készítsd el magad is a gyermekeidről a saját lehetőségeid között. Nem akarlak stresszelni egy újabb Covid hullámmal, de ha lesz, és nem tudunk találkozni hónapokig, akkor van  egy kis extra muníciód: a fotózás nem csak remek emlékőrzés, de mentálisan is nagyon feltöltő.

Szóval tedd fel a kérdéseidet előre vagy ott helyben spontán. Például

 • Ha neked is ott lapul valahol egy jó kis fényképezőgép, de sosem volt időd megtanulni hogyan használd jól, akkor a te gépeden elmagyarázom a fotózás alapjait és ezután azt is fogod tudni, hogy gyermekfotózáshoz hogyan állítsd be a gépedet, és azt is, hogy miért.
 • Megmutatom hogyan készíts mobillal filter nélkül is jó fotókat.
 • A ti lakásotokban, kertetekben hol a legjobbak az adottságok a jó fotókhoz, hova érdemes berendezi egy vonzó játszósarkot, hogy észrevétlen lekaphasd a kedves pillanatokat.

Ez új szolgáltatásom, ezért most bevezető áron kérheted, 15.000Ff/óra helyett

XX.000Ft/óra

Feltétel: legyen egy nyugodt óránk, amikor valaki más figyel a gyerekekre.
Jelenleg nem vállalok fotózást, ezért az árak nem elérhetőek.

TI MONDTÁTOK

Annyira jók, hogy alig tudok betelni velük. KÖSZÖNŐM!!!

Szilvia Vermaas-Ziegler

Köszönjük a linket már le is töltöttük a képeket. Gyönyörű szèpek főleg a fekete fehér képek. Imádjuk őket. Csodálatosak ès a munkád is.

Rúzsa ErikaHanci anyukája :)

Gyönyörűek lettek! Hihetetlen jó szemed van! Nagyon köszönjük!!!!

Lajos-Berla OrsolyaOrsi szerint

I so much enjoyed the evening with you (yes I even enjoyed taking the pictures :-) ) – you sure are a fine person! I personally think that you already have the most important internal skills for a photographer: To create an atmosphere of trust and respect.

Heidi KovácsYWAM

Eddig a legjobb képet …Te csináltad rólam! :)) Te valahogy a képeiden tényleg mindenkiből előhozod a szépségét! Ez fantasztikus! Csodás ajándék Istentől ez mindannyiunknak, akiket lefotózol. (És neked is öröm úgy látom, különben nem ilyenek lennének a fotók.) A képeidet nézve bízom abban, hogy Isten is tényleg így lát majd engem.

Majoros Márta

“Mi azért választunk Téged, mert érzékenyen, alázattal állsz a munkádhoz, finoman vagy jelen a rendezvényeinken, és nagyon jó szemmel kapod el a különleges pillanatokat. Különösen szeretem, ahogy arcokat fotózol Mindig tartod a megállapodásunkat, és odafigyelsz a GDPR-ra is.”

dr. Mihály AndreaVenustus Pro Képző és Tanácsadó Kft.

Nekem olyan vagy, amikor fotózol közösségi eseményeken, (diszkréten, a háttérben maradva,) mint aki beleolvad a megörökítendőbe, és eggyé válik vele. Szeretem, hogy nem nem csupán egy jó pillanatot kapsz el, hanem bebizonyítod, hogy minden pillanat, minden ember szép, és megörökítésre vár.

Arany Beáta Virág

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.”

Kalla TímeaŐrzők Alapítvány

AMIT MÉG TUDNI SZERETNÉL

ÍGY LESZNEK NEKED IS NELLO FOTÓID

 • BESZÉLGESSÜNK!

  Írj nekem! Felhívlak és megbeszéljük, hogy mire vágysz és miben tudok segíteni. E-mailben összefoglalva elküldöm, amit megbeszéltünk, és ha szükséges személyre szóló ajánlatot kapsz.

 • FOGLALJ IDŐPONTOT!

  Megtervezzük mikor legyen a fotózás, szerződést kötünk. Online, mert gyors, egyszerű, kényelmes és védjük a fákat. Átutalással kifizeted az előleget és máris lefoglaltad az időpontotot.

 • FOTÓZzunk!

  Kirándulunk, piknikezünk, sétálunk, játszunk, vagy elmegyek hozzátok – amit választottál. Jól érzed magad, kisimulsz. Nincs sietség, bőséges időnk van a szép fotókhoz. Ha akarod, készülhetnek tervezett fotók, csoportképek is, akár egy-egy portré rólad. Van idő élvezni a programot, pihenni, beszélgetni, megnézni a készült képeket, elkapott pillanatokat. Ami tetszik neked, azt megjelölöm, hogy biztosan viszontlásd a kidolgozott fotók között.

 • Válaszd ki a kedvenc fotóidat!

  Amint elkészültek a fotók, megkapod az online albumotok elérhetőségét. Összegyűltök a nagy családi kanapén egy tea mellett és együtt nézegetitek a kidolgozott fotókat, melyeken igazán ti vagytok és igazi élményeitek emlékei. Kiválasztjátok a kedvenceiteket, elterveziket melyik menjen majd a falra és melyik a nagyinak a szülinapjára – vagy arculatfotózás esetén – a honlapodra. Jó mulatást, tervezést, gyönyörködést magatokban és egymásban!

 • Töltsd le a fotókat!

  Nello albumod egy évig a rendelkezésedre áll, hogy letöltsd a választott fotókat.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hányan lehetünk a fotózáson?

Ha egy család vagytok (apa-anya-gyerekek), akkor azár tizen is. Ha másik családdal együtt szeretnétek az is remek ötlet, de ekkor kérlek legfeljebb hatan legyetek. Ha többen vagytok egyeztessünk, hogy biztosan mindenkire jusson idő, de az is lehet, hogy az Ünnep a családban csomagok az alkalmasak nektek, ami a családi rendezvényekhez ideális.

Megbetegedett a kicsim, elhalaszthatjuk a fotózást?

Ahol kisgyermek van, ez bármikor megeshet. Kérlek jelezd mielőbb, ha már tudod, hogy nem lesz alkalmas az időpont. Ha van ismerős család, akinek át tudod adni az időpontodat, az remek ötlet és köszönöm. Ha nincs ilyen, akkor egyeztetünk egy következő időpontot.

Ha időben tudtál szólni és még nem indultam el a fotózás helyszínére, akkor az előleged nem vész el, 6 hónapon belül felhasználhatod.

Hogyan öltözzünk családfotózáshoz?

Jól mutat a fotón, ha a színeitek harmonizálnak, nem túl mintásak a ruhadarabok, de a fotonello nem a tökéletes fotóról szól, hanem a ti igazi életetekről.  Ha igazi életteli fotonellokat szeretnél, akkor a ruhátok legyen kényelmes játszóruha – olyan, amit nem sajnálsz, ha maszatos lesz. A kisebbeknek jól jöhet a váltóruha is.

Hogyan öltözzek arculatfotózáshoz?

A fotózásba belefér átöltözés is. Javaslom, hogy legyen nálad olyan ruha, amiben a vendégeid/pácienseid jellemzően látnak és legyen olyan is, amiben munkán kívül jól érzed magad, ami jellemző rád. Egyszínű felső és a színeidhez illeszkedő több kendő, kiegészítő jó ötlet lehet, amivel könnyen tudunk több hangulatot teremteni. Így több arcodat tudjuk megmutatni és változatosabban tuod használni a képeket a kommunikációdban. A honlapodra szánt képeket viszont egységes színvilágban készítjük el, hogy harmonikus legyen az összkép.

Hogyan sminkeljek?

Nem kell magad átváltoztatni a fotózás kedvéért. Úgy sminkelj, ahogyan hétköznap is szoktál, vagy ahogyan komfortosan érzed magad, ahogyan legjobban tetszel magadnak.

Mit jelent pontosan a kidolgozás?

A fényképezőgéppel un. nyers képet készítek és a számítógépen készítem el azt a végső verzió, ami papírképen, diavetítésben (slideshow), a falatokon, fotókönyvben szépen mutat és hosszú éveken át mosolyt csal az arcotokra. Ehhez beállítom a színeket, fényeket, árnyékokat; vágással, fekete-fehér konverzióval, általános képtisztítással (apróbb zavaró elemek eltüntetésével) a figyelmet a kép lényegére irányítom.

Minden képet alap kidolgozás és képtisztítás után adok át.

Ezen felül portréretust is végzek azokon a képeken, melyekre külön kéred.

Retusálod a fotókat? Mit jelent nálad az alap kidolgozás és a portré retus?

Alap kidolgozás

A fotoNellok jellemzője, hogy életszerűek ezért a retus nagyon visszafogott. Ha mégis sokkal szebbnek látod magad a Nello fotókon, annak nem a bőséges retus az oka, hanem az, hogy fotózás közben figyelek rá, hogy  előnyös nézőpontból és fények között készüljenek a felvételek.

Az alap kidolgozás során az apróbb zavaró elemeket is eltüntetem a képről, ez hívom általános képtisztításnak, ami egy kisebb retusálás. Zavaró lehet pl. egy túl színes folt a háttérben vagy egy pattanás az arcon. A cél, hogy figyelmünk megtalálja az arc, a pillanat, a kép fontos részeit azáltal, hogy más részek háttérben maradnak. Ha a fotó felhasználása miatt fontos, hogy ne legyen helyi módosítás a képen, ezt kérlek legkésőbb a fotózáson jelezd!

Az általános képtisztításon felül retusálást is végzek, ha kéred. Ekkor alaposan átnézem az arcbőrt, digitálisan tisztítom és lágyítom a ráncok keltette árnyékokat, a bőr elszíneződéseit, táskákat. Az anyajegyekről előre egyeztetjük, hogy mi maradjon és mit tüntessek el. Az összes kidolgozott képet tartalmazó galériából te választod ki, hogy melyik képeket szeretnéd retusálva megkapni.

Portré retus

Hiszek benne, hogy minden ember úgy szép, ahogyan van, és akár egy pattanásnak is lehet létjogosultsága egy fotón. Pl. Egy tiniknek szóló magazinban igenis, legyenek pattanásos tizenévesek is, mert ezzel a legtöbb ember találkozik velük a saját arcán ebben a korban. Ugyanígy a ráncok is szépek, a tapasztalatokban bővelkedő élet érték és hiszem, hogy a természetes arcoknak és ezeket megmutató fotóknak is lesz újra divatja.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha éppen a fotózás idején van egy pattanás, egy sérülés az arcon, vagy a gyermekedet éppen csokimajszolás után kaptam lencsevégre, akkor az arc ezen ideiglenes vendégeit nem feltétlenül szeretnénk éveken át nézni a fotókon – mert nem ezekről kell, hogy szóljon a kép.

Szeretem az embereket úgy ábrázolni, ahogyan akkor látom őket, amikor beszélgetek velük. Amikor valakire figyelsz, akkor nem a bőrének pórusait nézed és a miteszereit számolgatod, hanem a tekintetét, a szavaiban megnyilvánuló gondolatait, érzéseit figyeled. A fényképezőgép becsap bennünket: mindent megmutat és a lényegtelenül apró dolgokat is felnagyítja. Ezeken tudok segíteni a mértéktartó retussal. Ráncokat nem tüntetek el, nem varrom fel az arcot, nem formálom az alakot. A célom nem az, hogy az utómunka során átalakítsalak, hanem az, hogy a fotózás során a számodra legkedvesebb arcodat tükrözzem.

Milyen filtereket használsz?

A képeket egyedileg dolgozom ki és nem húzok rá digitális filtereket. Kérlek nézd meg a bemutató albumokat (itt), hogy lásd milyen fotókra számíthatsz tőlem. Arra törekszem, hogy a képed időtálló legyen és az aktuális fotókidolgozási trendek elmúltával is örömet okozzon neked a faladon, fotókönyvedben.

Az összes fotót fogom látni kidolgozva?

Egy 2 órás fotózásról kb. 30-40 fotót fogsz látni, egy három órásról kb. 40-60-at. Nem fogod látni azokat, melyek előnytelen pózban vagy szögből készültek, ill. ha egymás után több hasonló kép készült, azok közül is már csak a legjobbakkal találkozol a kidolgozott képek között.

Fotózás közben rendszeresen megmutatom az elkészült fotókat és ami tetszik nektek, azokat megjelölöm. Így a kedvenc fotóitok biztosan benne lesznek majd a kidolgozott képek online albumában.

Az összes fotót megkapom?

Nem. Az összes fotót átnézem, kiválogatom a legjobbakat, ezeket kidolgozom és ezekből a kidolgozott fotókból választod ki, amit szeretnél megvásárolni.

Megkaphatom a nyers fotókat is?

A nyers fotókra a megrendelők nagy részének nincs szüksége, ezért a csomagárak és az egyedi árajánlatom nem tartalmazza őket. Ha bármi okból szükséged van a nyers fotókra, akkor egyes esetekben extraként megvásárolhatod őket. Egy fotózás összes nyers fotójának ára 40.000 Ft-tól indul, a fotózás jellegétől, időtartamától, a felhasználás céljától függően változó egyedi árat adok. Az árat, a felhasználás lehetséges módjait a fotózás előtt szerződésben rögzítjük, így ezt előre fogod tudni.

Az összes nyers fotót önállóan nem, csak kidolgozott képeket is tartalmazó csomag/ajánlat mellé kérheted.

Csak digitálisan napom meg a fotókat vagy rendelhetek tőled papírképet is?

A digitális fotó azért jó, mert nem függsz többé a fotóstól: bárhol, bármikor hívathatsz belőle papírképet, vászonképet, készülhet belőle fényképes ajándék a nagyiknak, rokonoknak. Néhány tipp, ahonnan rendelhetsz: http://digilabor.net,   https://cewe.hu,   https://www.keparuhaz.hu

De tudom, hogy ez a lehetőség nem mindenkinek elérhető. Mobilról például már egy kicsit bonyolultabb, de ha csupán csak elfoglalt vagy akkor is szívesen segítek a rendelésben. Csak jelezd nekem, és aktiválom az albumodon a Nello Áruházat, ahol kényelmesen rendelhetsz papírképeket,  vászonképet, Fine Art albumot, posztert stb. röviden fotós termékeket. A rendelésedet elküldöm tesztelt partnereimnek. A rendelésed hozzám érkezik meg, ellenőrzöm a minőséget és a kifogástalan termékeket a postás viszi neked házhoz. Ez a legkényelmesebb módja a rendelésnek.

Kiírod a fotókat CD-re?

A képeket az online tudod letölteni. Ha ez valamiért nem megoldható, akkor pendrive-on is kérheted a fotókat.

Mire használhatom a fotókat?

A családi fotókat személyes, haszonszerzéssel nem összefüggő célra szeretnéd használni, azt korlátozás nélkül megteheted.

Az üzleti csomagok – arculatfotózás – képeit felhasználhatod saját márkád népszerüsítésében.

Ha bármely fotót kereskedelmi célra szeretnél használni, pl. a képet tovább értékesíteni, nagy példányszámban megjelentetni , arról kérj egyedi ajánlatot!

Vállalsz ingyen fotózást?

Igen. Szívemnek kedves sorozatom a Halmozottan Szeretnivalók, melyet súlyos betegségen áteső vagy sérült gyermeket nevelő családok ill. gyermektemetés fotózásával kezdtem 2012-ben. Ha nálam rendelsz fotózást, akkor segítesz abban, hogy ez a sorozat folytatódjon és olyan családok, sérült, beteg vagy gyászoló felnőttek, őket támogató csoportok is lehetőséget kapjanak fotózásra, akiknek erre nincs pénzügyi kerete. Hiszem, hogy a szeretettel készült, őszinte, jó fotó segíti lelki sebeink gyógyulását is.

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.” Kalla Tímea, Őrzők Alapítvány

Ha ingyen fotózásra szeretnél kérni, vedd figyelembe, hogy a fotózást kizárólag abban az esetben vállalom térítésmentesen, ha a munkában a többi résztvevő is önkéntes.

Előre kell fizetni a fotózást?

A fizetés 2 lépcsőben esedékes:

 • A csomagár 50%-át előre fizeted, ezzel foglalod le a fotózás időpontját.
 • A csomagár fennmaradó részét legkésőbb a fotózás napján fizeted meg.

Mindkét részösszegről számlát kapsz e-mailben, amit te nyomtatsz ki. Ha papíron is szeretnéd megkapni a számlát, és jelzed nekem legkésőbb a fotózás előtti napon, akkor nem csak e-mailben küldöm el, hanem elviszem neked nyomtatva is.