CSALÁDI ÜNNEPEINK

[rendezvényfotózás]

Eljegyzés, házassági évforduló,  születésnap, keresztelő, anyák napja, szalagavató, ballagás, díjátadás, diplomaosztó….

Lefotózod vagy átéled?

Ismerem ezt az érzést, ezt a kérdést. Családi ünnepeinket én is gyakran döntök úgy, hogy nem fotózok/nem én fotózok, inkább átélem a pillanatot. Fontosak az emlékek, és a fotók segítenek felidézni, de nem helyettesítik őket. Dönts szabadon: mikor nem kell fotó, mikor akarsz te fotózni és mikor hívsz engem, hogy fotózzak neked és a jövőnek emléket.

ne maradj ki!

Éljétek át együtt az élményt,
én lefotózom nektek a pillanatot.

Nézd meg

ezen a NELLO Fotofilmen, milyen volt Szilvi délutánja, amikor úgy döntött, hogy édesanyjával közös születésnapjukat egy fotózással teszi emlékezetessé:

Neked való a fotoNello, ha

 • nem szeretnél a fotózással törődni, inkább átéled a pillanatot
 • szereted a riportfotók spontaneitását
 • szereted nem csak a színes, de a fekete-fehér képeket is
 • megnézted a portfóliómat, vagy néhány rendezvény fotoalbumát az oldalamon és ilyet szeretnél magatoknak is.

Menyegző?

Menyegzőfotózást ritkán vállalok. De ha már fotóztalak benneteket, és hétköznapi, kicsi (60 főig) menyegzőt terveztek és csak néhány óra fotózást, akkor számíthattok rám. A menyegzőfotókat is riportfotó stílusban kapjátok, nincs pózolás és kreatív fotózás idejére sem szakítalak ki benneteket az ünneplésből. 

Te is rendszeresen fotózod a gyermekedet. A mosolyát, apró lépéseit, amikor felmászik a nagyi ölébe vagy amikor először indul el az oviba. Néha nagyon sajnálod, hogy a mobil túl lassan kerül elő a táskád aljáról. Máskor csak nem sikerül olyan jól a fotó. Érzed, hogy közben elveszítesz valamit. Nem a fotót. A pillanatot. Azt, hogy jelen légy a gyermeked életében, az édesanyja légy, aki nem csak testben, de érzéseivel is átéli vele az élményt, amikor keresi az arcodat, mosolyodat, összekacsintó vagy bátorító tekintetedet, biztonságos ölelésedet.

Éljétek át együtt!
A hétköznapok szépségéhez válassz a Famiglia csomagokból (hamarosan a honlapon, addig is keress mailben)!
Családi eseményre, iskolai rendezvényre válassz az EVENTO csomagok közül!

Bármelyik csomagot választod, ez benne van:

 • NELLO Online Album, ahol könnyen tudsz válogatni, és letölteni a fotókat.
 • Fekete-fehér és színes fotókat is kapsz vegyesen.
 • A fotókat digitálisan, JPG formában két méretben kapod meg: nagy felbontásban, nyomtatásra alkalmas laborkész, alap kidolgozásban, és
 • webre optimalizált kis méretben is (1024px vagy 2048px)
 • Kétféle kidolgozást kérhetsz: alap és portré retust. Ahol külön nincs feltüntetve, ott a csomag alap retust tartalmaz.
 • Az árak + 0% ÁFÁT tartalmaznak.

Ha külön nincs feltüntetve, akkor a csomag nem tartalmazza:

 • a belépő vagy fotósengedély költségét a választott helyszínen
 • fizikai terméket, papírképet.

EVENTO Piccolo

1.5 óra riportfotózás
25 alap retussal kidolgozott fotó

39.000Ft

+ utiköltség

Attól, hogy egy esemény rövid, még lehet fontos, amiről szeretnél emléket. Ha hosszabb lesz az esemény, adj hozzá plusz órákat!

EVENTO Classico

3 óra riportfotózás
40 alap retussal kidolgozott fotó
+ NELLO FotoFilm

54.000Ft

+ utiköltség

Hosszabb fotózás, több fotó, ajándék NELLO FotoFilm.

EVENTO Speciale

6 óra riportfotózás
80 alap retussal kidolgozott fotó
Album és képletöltés a vendégeidnek is
+ NELLO FotoFilm

98.000 Ft

+ utiköltség

Ha szeretnéd, hogy a rendezvény minden részletéről készüljön fotó.

EVENTO Pro

4 óra riportfotózás
60 alap retussal kidolgozott fotó
24 órán belül 5 ízelítő fotó
5 munkanapon belül a teljes sorozat
PrO Album a vendégeidnek is
+ NELLO FotoFilm

103.000 Ft

+ utiköltség

Ha te szervezed a rendezvényt, és alig várod a fotókat, ezt ajánlom neked.  Azért, mert a vendégeid meg fogják kérdezni, hogy ők is megkaphatják-e a fotókat. Válaszold, hogy igen, és a rendezvény után küldd el nekik a NELLO album linkjét a letöltéshez szükséges PIN-kóddal. Neked egyszerű, ők szeretni fogják és sokáig emlékeznek a rendezvényedre.

Szeretnivaló ár

Segítsünk együtt! Ha teheted, támogasd a Halmozottan Szeretnivaló fotózásokat, azaz sérült  vagy tartósan beteg, ill. gyászfolyamaton átmenő családok, őket segítő rendezvények pro bono, emlékőrző fotózását az alapár + 10%-ával.

A számlát a teljes összegről kapod.

Találkozzunk a Facebookon a Fotonello : élet, hála, foto csoportban  és javasolj családot, akiknek együtt segíthetünk egy fotózással!

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.” Kalla Tímea, Őrzők Alapítvány

A TE CSOMAGOD

Válaszd bármelyik csomagot és alakítsd a te igényed szerint az alábbi kiegészítőkkel:

Plusz órák

Ha hosszabb fotózást szeretnél: +14.000Ft / óra mely + 14 fotót is tartalmaz.

Több fotó

Bármely csomaghoz kérhetsz plusz fotókat:

 • Családfotó alap retussal: +1.000 Ft /db
 • Rendezvényfotó alap retussal. +500 Ft /db
 • Portréretussal: +3.500Ft/db

Útiköltség

Nagyszékelytől számítva 80Ft/km (*2)

NELLO Gustok

Itt találod pontosan mi van a Nello csomagokban és mit tehetsz még hozzá:

Alap retus:

Minden képet alap retussal, laborkészen, nyomtatásra/előhívásra alkalmas nagy méretben kapsz meg, extraként kérheted a portré retust. A retus fogalma és minősége fotósonként változhat, ezért leírtam nálam mire számíts alap és portré retus alatt. Itt nézd meg: https://fotonello.hu/retusok/

NELLO Online Album (NOA)

ahol a fotókat megnézheted, megoszthatod, letöltheted teljes felbontásban utolsó fotózásunktól számítva legalább 6 hónapig. Kiválaszthatod a kedvenceidet, akár megjegyzést is írhatsz hozzájuk, amitcsak ketten látunk. Minden csomagban benne van.

NOA Famiglia: + 4.000Ft  0 Ft 

NELLO Online Album családoknak: most ajándék minden csomaghoz

Kényelem neked és a vendégeknek is: nem kell küldözgetned a fotókat, a NELLO albumból a vendégek letölthetik a nekik tetsző képeket webes méretben. A fotókat PIN-kód védi az illetéktelen letöltéstől, te döntöd el, kivel osztod meg. Az ár tartalmazza a tárhelyet, az albumot, és a vendégeid fordulhatnak közvetlenül hozzám, ha segítségre van szükségük.

Rendezvényfotókhoz ajánlom, mert neked egyszerű, a vendégek szeretni fogják és sokáig emlékeznek a rendezvényedre.

 • egy kattintással eldöntöd, melyik képek legyenek csak neked láthatóak.
 • PIN kód amivel a vendégek is le tudják tölteni maguknak a képeket webes méretben és fotonello vízjellel
 • a képeket a vendégek családi, magán célra használhatják, üzleti, üzletszerzéssel összefüggő célra nem

NOA Business: + 25.000Ft

NELLO Online Album üzleti partnereidnek

Üzleti rendezvényekhez ezt válaszd, ha a rendezvényed résztvevői üzletemberek. Ugyanazok a funkciók, mint a családnak szóló albumban, plusz ezzel a kiegészítővel

 • letölthetik a képeket webes méretben
 • a képeket üzleti célra is használhatják, megoszthatják saját oldalaikon, közösség média felületeiken 
 • de a képeket nem értékesíthetik tovább és
 • az ár nem tartalmazza a nyomtatott médiában történő felhasználás díját.

A felár tartalmazza a fenti üzleti online felhasználás jogdíját az összes képre az összes résztvevő részére, de ha többen is szerepelnek a képen, akkor a felhasználáshoz a hozzájárulást a felhasználónak kell begyűjtenie.

A NOA Business neked eggyel kevesebb feladatot jelent, a vendégek pedig szeretni fogják és sokáig emlékeznek a rendezvényedre.

Gyorskidolgozás: +25.000Ft

5 nap előny: 10 helyett 5 munkanap belül kapod meg a teljes sorozatot

FotoFilm: +18.000Ft

A rendezvényed története 2-5 perces zenés diavetítésben elmesélve, jogtiszta zenével. Itt nézz meg egy NELLO FotoFilmet:  https://fotonello.hu/fotofilm/

Szeretnivaló extra: +10%

Ha teheted, támogasd a Halmozottan Szeretnivaló fotózásokat, azaz sérült  vagy tartósan beteg, ill. gyászfolyamaton átmenő családok pro bono, emlékőrző fotózását a csomagár + 10%-ával vagy egy tetszőleges összeggel. Csak jelezd nekem a megrendelésedben, a számlát a támogatással növelt összegről kapod. A fotózásokat az oldalaimon tudod követni. Köszönöm, hogy együtt segíthetünk.

Fotósgarancia: ~ 40-80.000Ft

Tartalék fotóst biztosítok vis major esetére, azaz ha velem bármi történik, akkor másik fotós megy és fotóz helyettem azonos feltételekkel. A tartalék fotós rendelkezésre állása szezontól függően változik – márciustól októberig és hétvégén számíts a magasabb árra. Kérlek jelezd, ha kéred ezt a szolgáltatást és konkrét, erre a napra érvényes ajánlatot kérek az ezen a napon elérhető fotós partnereimtől.

TI MONDTÁTOK

Annyira jók, hogy alig tudok betelni velük. KÖSZÖNŐM!!!

Szilvia Vermaas-Ziegler

Köszönjük a linket már le is töltöttük a képeket. Gyönyörű szèpek főleg a fekete fehér képek. Imádjuk őket. Csodálatosak ès a munkád is.

Rúzsa ErikaHanci anyukája :)

Gyönyörűek lettek! Hihetetlen jó szemed van! Nagyon köszönjük!!!!

Lajos-Berla OrsolyaOrsi szerint

I so much enjoyed the evening with you (yes I even enjoyed taking the pictures :-) ) – you sure are a fine person! I personally think that you already have the most important internal skills for a photographer: To create an atmosphere of trust and respect.

Heidi KovácsYWAM

Eddig a legjobb képet …Te csináltad rólam! :)) Te valahogy a képeiden tényleg mindenkiből előhozod a szépségét! Ez fantasztikus! Csodás ajándék Istentől ez mindannyiunknak, akiket lefotózol. (És neked is öröm úgy látom, különben nem ilyenek lennének a fotók.) A képeidet nézve bízom abban, hogy Isten is tényleg így lát majd engem.

Majoros Márta

“Mi azért választunk Téged, mert érzékenyen, alázattal állsz a munkádhoz, finoman vagy jelen a rendezvényeinken, és nagyon jó szemmel kapod el a különleges pillanatokat. Különösen szeretem, ahogy arcokat fotózol Mindig tartod a megállapodásunkat, és odafigyelsz a GDPR-ra is.”

dr. Mihály AndreaVenustus Pro Képző és Tanácsadó Kft.

Nekem olyan vagy, amikor fotózol közösségi eseményeken, (diszkréten, a háttérben maradva,) mint aki beleolvad a megörökítendőbe, és eggyé válik vele. Szeretem, hogy nem nem csupán egy jó pillanatot kapsz el, hanem bebizonyítod, hogy minden pillanat, minden ember szép, és megörökítésre vár.

Arany Beáta Virág

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.”

Kalla TímeaŐrzők Alapítvány

AMIT MÉG TUDNI SZERETNÉL

ÍGY LESZNEK NEKED IS NELLO FOTÓID

 • 2. TERVEZZÜNK!

  Írj nekem! Felhívlak és megbeszéljük, hogy milyen lesz a rendezvény, mire fogod használni a képeket, mennyi időre van szükséged fotósra, hány képet szeretnél, mikorra. E-mailben összefoglalva elküldöm, amit megbeszéltünk, és személyre szóló ajánlatot kapsz.

  Vagy válassz a csomagok közül,

  vagy a legjobb: a kalkulátorban építsd meg a saját csomagodat és küldd el nekem! Máris látsz egy körülbelüli árat, amit együtt pontosítunk.

 • 3. FOGLALD LE AZ IDŐPONTOT!

  Megtervezzük mikor legyen a fotózás, szerződést kötünk. Online, mert gyors, egyszerű, kényelmes és védjük a fákat. Átutalással kifizeted az előleget, ami a teljes ár 50%-a és máris lefoglaltad az időpontot.

 • 4. FOTÓZZUNK!

  Bea szerint úgy fotózok, “mint aki beleolvad a megörökítendőbe és eggyé válik vele”. Ha elfoglaltságod engedi, az esemény közben is mutatok fotókat. Ami tetszik neked, azt megjelölöm, hogy biztosan viszontlásd a NELLO Online Albumban.

  A fotózás napjáig esedékes a csomagár fennmaradó része.

 • 5. Töltsd le a fotókat!

  Amint elkészültek a fotók, megkapod az online albumod elérhetőségét, megoszthatod vagy letöltheted a fotókat háromféle méretben. Mivel a képeket digitálisan kapod meg, szabad vagy papírképet ott hívatni, ahol szeretnél.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Van tartalék fotósod?

Prémium szolgáltatásom a fotósgarancia: tartalék fotóst biztosítok vis major esetére, azaz ha velem bármi történik, akkor másik fotós megy és fotóz helyettem azonos feltételekkel. A tartalék fotós rendelkezésre állása a csomagokon felül fizetendő, szezontól függően plusz 30-60.000Ft között van. Kérlek jelezd, ha kéred ezt a szolgáltatást és konkrét, erre a napra érvényes ajánlatot kérek az ezen a napon elérhető fotós partnereimtől.

Vállalsz ingyen fotózást?

Igen. Szívemnek kedves sorozatom a Halmozottan Szeretnivalók, melyet súlyos betegségen áteső vagy sérült gyermeket nevelő családok ill. gyermektemetés fotózásával kezdtem 2012-ben. Minden NELLO fotózással segítesz abban, hogy ez a sorozat folytatódjon és olyan családok, sérült, beteg vagy gyászoló felnőttek is lehetőséget kapjanak fotózásra, akiknek erre nincs pénzügyi kerete. Hiszem, hogy a szeretettel készült, őszinte, jó fotó segíti lelki sebeink gyógyulását is.

“Kedves Erika! Köszönöm, hogy (ismét) a szíveddel fotóztál. A gyógyultak találkozóján készített képek hűen tükrözik a reményt, a találkozás örömét, a vidámságot – mindazt, amit mi azon a napon átéltünk.” Kalla Tímea, Őrzők Alapítvány

Ha ingyen fotózásra szeretnél kérni, vedd figyelembe, hogy a fotózást kizárólag abban az esetben vállalom térítésmentesen, ha a munkában a többi résztvevő is önkéntes.

Mikor kell kifizetni a fotózást?

A fizetés 2 lépcsőben esedékes:

 • A csomagár 50%-át előre fizeted, ezzel foglalod le a fotózás időpontját.
 • A csomagár fennmaradó részét legkésőbb a fotózás napján fizeted meg.

Mindkét részösszegről számlát kapsz e-mailben, amit te nyomtatsz ki. Ha papíron is szeretnéd megkapni a számlát, és jelzed nekem legkésőbb a fotózás előtti napon, akkor nem csak e-mailben küldöm el, hanem elviszem neked nyomtatva is.

Előfordult már, hogy elromlott a géped? Mit tennél, ha előfordulna?

Még nem hagyott cserben a gépem, de persze bármikor megeshet. Ezért minden eszközből legalább 2 van nálam. Akár a váz, akár egy objektív vagy egy vaku romlik el, tudom pótolni, hogy a rendezvényed minden fontos pillanatáról készüljön fotó. Természetesen adattárolókból, akkukból is több szett van nálam és a gépem választásánál is fő szempont volt, hogy minden képemet már a készítéskor azonnal két adattárolóra mentsen el.

Mit jelent pontosan a kidolgozás?

A fényképezőgéppel un. nyers képet készítek és a számítógépen készítem el azt a végső verzió, ami papírképen, diavetítésben (slideshow), a falatokon, fotókönyvben szépen mutat és hosszú éveken át mosolyt csal az arcotokra. Ehhez beállítom a színeket, fényeket, árnyékokat; vágással, fekete-fehér konverzióval, általános képtisztítással (apróbb zavaró elemek eltüntetésével) a figyelmet a kép lényegére irányítom.

Minden képet alap kidolgozás és képtisztítás után adok át. Ezen felül portréretust is végzek azokon a képeken, melyekre külön kéred. A porték kivételében a legtöbb esetben az alap retust javaslom, de ide kattintva nézd meg mi a különbség a kétféle retus között:

Retusálod a fotókat? Mit jelent nálad az alap kidolgozás és a portré retus?

Alap kidolgozás

A fotoNellok jellemzője, hogy életszerűek ezért a retus nagyon visszafogott. Ha mégis sokkal szebbnek látod magad a Nello fotókon, annak nem a bőséges retus az oka, hanem az, hogy fotózás közben figyelek rá, hogy  előnyös nézőpontból és fények között készüljenek a felvételek.

Az alap kidolgozás során az apróbb zavaró elemeket is eltüntetem a képről, ez hívom általános képtisztításnak, ami egy kisebb retusálás. Zavaró lehet pl. egy túl színes folt a háttérben vagy egy pattanás az arcon. A cél, hogy figyelmünk megtalálja az arc, a pillanat, a kép fontos részeit azáltal, hogy más részek háttérben maradnak. Ha a fotó felhasználása miatt fontos, hogy ne legyen helyi módosítás a képen, ezt kérlek legkésőbb a fotózáson jelezd!

Az általános képtisztításon felül retusálást is végzek, ha kéred. Ekkor alaposan átnézem az arcbőrt, digitálisan tisztítom és lágyítom a ráncok keltette árnyékokat, a bőr elszíneződéseit, táskákat. Az anyajegyekről előre egyeztetjük, hogy mi maradjon és mit tüntessek el. Az összes kidolgozott képet tartalmazó galériából te választod ki, hogy melyik képeket szeretnéd retusálva megkapni.

Portré retus

Hiszek benne, hogy minden ember úgy szép, ahogyan van, és akár egy pattanásnak is lehet létjogosultsága egy fotón. Pl. Egy tiniknek szóló magazinban igenis, legyenek pattanásos tizenévesek is, mert ezzel a legtöbb ember találkozik velük a saját arcán ebben a korban. Ugyanígy a ráncok is szépek, a tapasztalatokban bővelkedő élet érték és hiszem, hogy a természetes arcoknak és ezeket megmutató fotóknak is lesz újra divatja.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha éppen a fotózás idején van egy pattanás, egy sérülés az arcon, vagy a gyermekedet éppen csokimajszolás után kaptam lencsevégre, akkor az arc ezen ideiglenes vendégeit nem feltétlenül szeretnénk éveken át nézni a fotókon – mert nem ezekről kell, hogy szóljon a kép.

Szeretem az embereket úgy ábrázolni, ahogyan akkor látom őket, amikor beszélgetek velük. Amikor valakire figyelsz, akkor nem a bőrének pórusait nézed és a miteszereit számolgatod, hanem a tekintetét, a szavaiban megnyilvánuló gondolatait, érzéseit figyeled. A fényképezőgép becsap bennünket: mindent megmutat és a lényegtelenül apró dolgokat is felnagyítja. Ezeken tudok segíteni a mértéktartó retussal. Ráncokat nem tüntetek el, nem varrom fel az arcot, nem formálom az alakot. A célom nem az, hogy az utómunka során átalakítsalak, hanem az, hogy a fotózás során a számodra legkedvesebb arcodat tükrözzem.

Az összes fotót fogom látni kidolgozva?

Egy 2 órás fotózásról kb. 30 fotót fogsz látni, egy három órásról kb. 45-öt. Nem fogod látni azokat, melyek előnytelen pózban vagy szögből készültek, ill. ha egymás után több hasonló kép készült, azok közül is már csak a legjobbakkal találkozol a kidolgozott képek között.

Fotózás közben rendszeresen megmutatom az elkészült fotókat és ami tetszik nektek, azokat megjelölöm. Így a kedvenc fotóitok biztosan benne lesznek majd a kidolgozott képek online albumában.

Az összes fotót megkapom?

Nem. Az összes fotót átnézem, kiválogatom a legjobbakat, ezeket kidolgozom és ezekből a kidolgozott fotókból választod ki, amit szeretnél megvásárolni.

Kiírod a fotókat CD-re?

Nem. A képeket az online tudod letölteni és e-mailben küldöm el neked.

Megkaphatom a nyers fotókat is?

A nyers fotókra a megrendelők nagy részének nincs szüksége, ezért a csomagárak és az egyedi árajánlatom nem tartalmazza őket. Ha bármi okból szükséged van a nyers fotókra, akkor extraként megvásárolhatod őket. Egy fotózás összes nyers fotójának ára nagyságrendileg kb. 30.000 Ft-60.000 Ft között mozog.

Az összes nyers fotót önállóan nem, csak kidolgozott képeket is tartalmazó csomag/ajánlat mellé kérheted.

Csak digitálisan napom meg a fotókat vagy rendelhetek tőled papírképet is?

A digitális fotó azért jó, mert nem függsz többé a fotóstól: bárhol, bármikor hívathatsz belőle papírképet, vászonképet, készülhet belőle fényképes ajándék a nagyiknak, rokonoknak. Néhány tipp, ahonnan rendelhetsz: http://digilabor.net,   https://cewe.hu,   https://www.keparuhaz.hu

De tudom, hogy ez a lehetőség nem mindenkinek elérhető. Mobilról például már egy kicsit bonyolultabb, de ha csupán csak elfoglalt vagy akkor is szívesen segítek a rendelésben. Csak jelezd nekem, és aktiválom az albumodon a Nello Áruházat, ahol kényelmesen rendelhetsz papírképeket,  vászonképet, Fine Art albumot, posztert stb. röviden fotós termékeket. A rendelésedet elküldöm tesztelt partnereimnek. A rendelésed hozzám érkezik meg, ellenőrzöm a minőséget és a kifogástalan termékeket a postás viszi neked házhoz. Ez a legkényelmesebb módja a rendelésnek.

Mire használhatom a fotókat?

A családi fotókat személyes, haszonszerzéssel nem összefüggő célra szeretnéd használni, azt korlátozás nélkül megteheted.

Az üzleti csomagok – arculatfotózás – képeit felhasználhatod saját márkád népszerüsítésében.

Ha bármely fotót kereskedelmi célra szeretnél használni, pl. a képet tovább értékesíteni, nagy példányszámban megjelentetni , arról kérj egyedi ajánlatot!

KÉRDÉSED VAN? ITT ÍRJ NEKEM!

Szeretnél egy fotózást, vagy több információt? Töltsd ki ezt az űrlapot és elküldöm az e-mail címedre a kért információt, vagy felhívlak, hogy egyeztessük a részleteket!

Pipáld be kérlek az négyzetek közül legalább az utolsót, és nyomd meg a gombot!