ÍGY LESZNEK NEKED IS NELLO CSALÁDFOTÓID

 • EGYEZTETÜNK

  Írj nekem a Kapcsolat menüben! Felhívlak és megbeszéljük, hogy mire vágysz és miben tudok segíteni. E-mailben összefoglalva elküldöm, amit megbeszéltünk, lesz időd átgondolni.

 • ELŐLEGGEL FOGLALOD LE AZ IDŐPONTOT

  Keresünk egy alkalmas időpontot, szerződést kötünk. Minden elektronikusan megy, kényelmes lesz. Átutalással vagy bankkártyával kifizeted az előleget és máris lefoglaltad az időpontotot.

 • ÉLMÉNY + FOTÓZÁS

  Juhhujj, eljött a fotózás napja. Most kezdődik a kaland! Kirándulunk, piknikezünk, sétálunk, játszunk, vagy elmegyek hozzátok – amit választottál. Jól érzed magad, kisimulsz. Nincs sietség, bőséges időnk van a szép fotókhoz. Ha akarod, készülhetnek tervezett fotók, csoportképek is, akár egy-egy portré rólad. Van idő élvezni a programot, pihenni, beszélgetni, megnézni a készült képeket, elkapott pillanatokat. Ami tetszik neked, azt máris megjelölöm, hogy biztosan viszontlásd a kidolgozott fotók között.

 • Kiválasztod a fotókat

  A fotózás után egy héttel megkapod az online albumotok elérhetőségét. Összegyűltök a nagy családi kanapén egy tea mellett és együtt nézegetitek a kidolgozott fotókat, melyeken igazán ti vagytok és igazi élményeitek emlékei. Ugye nem is kellett rá sokat várni? Tetszik? Most kiválasztjátok a kedvenceiteket.  Jó mulatást, tervezést, gyönyörködést!

 • Letöltöd a fotókat

  Kifizeted a csomag árának fennmaradó részét és már le is töltheted a kedvenc fotóitokat. A fotókat a Nello oldalon még legalább 1 évig eléred.

 • SZERZŐDÉS

  Megállapodásunk részleteit szerződésben is megkapod, pontosan tudod mire számíthatsz.

 • ELEKTRONIKUS SZÁMLA

  Elektronikus számlát kapsz e-mailben, hogy védjük a fákat – és mert gyors és kényelmes.

 • ONLINE IS FIZETHETSZ

  Neked melyik a legkényelmesebb fizetés? Átutalás, Paypal, bankkártya vagy készpénz? Bármelyiket választhatod.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hányan mehetünk a programra?

Ha egy család vagytok (apa-anya-gyerekek), akkor azár tizen is. Ha másik családdal együtt jönnétek az is remek ötlet, de ekkor kérlek legfeljebb hatan legyetek. Ha többen vagytok egyeztessünk, hogy biztosan mindenkire jusson iső.

Megbetegedett a kicsim, jöhetnénk máskor?

Ahol kisgyermek van, ez bármikor megeshet. Kérlek jelezd mielőbb, ha már tudod, hogy nem lesz alkalmas az időpont. Ha van ismerős család, akinek át tudod adni az időpontodat, az remek ötlet és köszönöm. Ha nincs ilyen, akkor is várunk benneteket legközelebb szeretettel.

Ha csak fotózást kértél program nélkül, és még nem indultam el a fotózás helyszínére, akkor az előleged nem vész el, 6 hónapon belül felhasználhatod.

Hogyan öltözzünk?

Ha igazi életteli fotonellokat szeretnél, akkor a ruhátok legyen kényelmes játszóruha – olyan, amit nem sajnálsz, ha maszatos lesz. A kisebbeknek jól jöhet a váltóruha is.

Mit jelent pontosan a kidolgozás?

A fényképezőgéppel un. nyers képet készítek és a számítógépen készítem el azt a végső verzió, ami papírképen, diavetítésben (slideshow), a falatokon, fotókönyvben szépen mutat és hosszú éveken át mosolyt csal az arcotokra. Ehhez beállítom a színeket, fényeket, árnyékokat; vágással, fekete-fehér konverzióval, általános képtisztítással (apróbb zavaró elemek eltüntetésével) a figyelmet a kép lényegére irányítom.

Minden képet kidolgozás és képtisztítás után adok át.

Retusálod a fotókat?

A fotoNellok jellemzője, hogy életszerűek ezért a retus nagyon visszafogott. Ha mégis sokkal szebbnek látod magad a Nello fotókon, annak nem a bőséges retus az oka, hanem az, hogy fotózás közben figyelek rá, hogy  előnyös nézőpontból és fények között készüljenek a felvételek.

Az alap kidolgozás során az apróbb zavaró elemeket is eltüntetem a képről, ez hívom általános képtisztításnak, ami egy kisebb retusálás. Zavaró lehet pl. egy túl színes folt a háttérben vagy egy pattanás az arcon. A cél, hogy figyelmünk megtalálja az arc, a pillanat, a kép fontos részeit azáltal, hogy más részek háttérben maradnak. Ha a fotó felhasználása miatt fontos, hogy ne legyen helyi módosítás a képen, ezt kérlek legkésőbb a fotózáson jelezd!

Az általános képtisztításon felül retusálást is végzek, ha kéred. Ekkor alaposan átnézem az arcbőrt, digitálisan tisztítom és lágyítom a ráncok keltette árnyékokat, a bőr elszíneződéseit, táskákat. Az anyajegyekről előre egyeztetjük, hogy mi maradjon és mit tüntessek el. Az összes kidolgozott képet tartalmazó galériából te választod ki, hogy melyik képeket szeretnéd retusálva megkapni.

{A retusról}

Hiszek benne, hogy minden ember úgy szép, ahogyan van, és akár egy pattanásnak is lehet létjogosultsága egy fotón. Pl. Egy tiniknek szóló magazinban igenis, legyenek pattanásos tizenévesek is, mert ezzel a legtöbb ember találkozik velük a saját arcán ebben a korban. Ugyanígy a ráncok is szépek, a tapasztalatokban bővelkedő élet érték és hiszem, hogy a természetes arcoknak és ezeket megmutató fotóknak is lesz újra divatja.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha éppen a fotózás idején van egy pattanás, egy sérülés az arcon, vagy a gyermekedet éppen csokimajszolás után kaptam lencsevégre, akkor az arc ezen ideiglenes vendégeit nem feltétlenül szeretnénk éveken át nézni a fotókon – mert nem ezekről kell, hogy szóljon a kép.

Szeretem az embereket úgy ábrázolni, ahogyan akkor látom őket, amikor beszélgetek velük. Amikor valakire figyelsz, akkor nem a bőrének pórusait nézed és a miteszereit számolgatod, hanem a tekintetét, a szavaiban megnyilvánuló gondolatait, érzéseit figyeled. A fényképezőgép becsap bennünket: mindent megmutat és a lényegtelenül apró dolgokat is felnagyítja. Ezeken tudok segíteni a mértéktartó retussal. Ráncokat nem tüntetek el, nem varrom fel az arcot, nem formálom az alakot. A célom nem az, hogy az utómunka során átalakítsalak, hanem az, hogy a fotózás során a számodra legkedvesebb arcodat tükrözzem.

Milyen filtereket használsz?

A képeket egyedileg dolgozom ki és nem húzok rá digitális filtereket. Kérlek nézd meg a bemutató albumokat (itt), hogy lásd milyen fotókra számíthatsz tőlem. Arra törekszem, hogy a képed időtálló legyen és az aktuális fotókidolgozási trendek elmúltával is örömet okozzon neked a faladon, fotókönyvedben.

Az összes fotót fogom látni kidolgozva?

Nem. Egy 2 órás fotózásról kb. 40-80 fotót fogsz látni, egy három órásról kb. 60-120-at. Nem fogod látni azokat, melyek előnytelen pózban vagy szögből készültek, ill. ha egymás után több hasonló kép készült, azok közül is már csak a legjobbakkal találkozol a kidolgozott képek között.

Fotózás közben rendszeresen megmutatom az elkészült fotókat és ami tetszik nektek, azokat megjelölöm. Így a kedvenc fotóitok biztosan benne lesznek majd a kidolgozott képek online albumában.

Az összes fotót megkapom?

Nem. Az összes fotót átnézem, kiválogatom a legjobbakat, ezeket kidolgozom és ezekből a kidolgozott fotókból választod ki, amit szeretnél megvásárolni.

Megkaphatom a nyers fotókat is?

A nyers fotókra a megrendelők nagy részének nincs szüksége, ezért a csomagárak és az egyedi árajánlatom nem tartalmazza őket. Ha bármi okból szükséged van a nyers fotókra, akkor extraként megvásárolhatod őket. Egy fotózás összes nyers fotójának ára nagyságrendileg kb. 30.000 Ft-60.000 Ft között mozog, a pontos árat az árlistában találod.

Az összes nyers fotó extrát önállóan nem, csak kidolgozott képeket is tartalmazó csomag/ajánlat mellé kérheted.

Csak digitálisan napom meg a fotókat vagy rendelhetek tőled papírképet is?

A digitális fotó azért jó, mert nem függsz többé a fotóstól: bárhol, bármikor hívathatsz belőle papírképet, vászonképet, készülhet belőle fényképes ajándék a nagyiknak, rokonoknak. Néhány tipp, ahonnan rendelhetsz: http://digilabor.net,   https://cewe.hu,   https://www.keparuhaz.hu

De tudom, hogy ez a lehetőség nem mindenkinek elérhető. Mobilról például már egy kicsit bonyolultabb, de ha csupán csak elfoglalt vagy akkor is szívesen segítek a rendelésben. Csak jelezd nekem, és aktiválom az albumodon a Nello Áruházat, ahol kényelmesen rendelhetsz papírképeket,  vászonképet, Fine Art albumot, posztert stb. röviden fotós termékeket. A rendelésedet elküldöm tesztelt partnereimnek. A rendelésed hozzám érkezik meg, ellenőrzöm a minőséget és a kifogástalan termékeket a postás viszi neked házhoz. Ez a legkényelmesebb módja a rendelésnek.

Kiírod a fotókat CD-re?

A képeket az online albumból le tudod tölteni. Ha ez valamiért nem megoldható, akkor természetesen DVD-n, vagy pendrive-on is kérheted a fotókat.

Mire használhatom a családi fotókat?

A családi fotókat személyes célra korlátlanul felhasználhatod.

Ha kereskedelmi célra szeretnéd használni, pl. a képet tovább értékesíteni, nagy példányszámban megjelentetni , annak feltételeiről külön egyeztetünk.